2010. november 22., hétfő

Az ünnepek közeledtével

egyre sürgetőbbé válik, hogy kitaláljuk, megalkossuk, illetve beszerezzük szeretteink ajándékait. A világhálót böngészve számtalan ötletet találhatunk, köztük sok igen találó, és házilag is megvalósítható. Álljon itt az ixpluszegyedik. Hátha valakinek ez kelti fel az érdeklődését.




Gondolatok doboza

Van olyan családtag, barát, közeli hozzátartozód, aki szereti a jó gondolatokat, és nem veti meg a házilag készített ajándékokat? Íme,egy tökéletes ajándék:
Az ötlet egyszerű és nagyszerű.

Az elkészítéshez szükséges:
papír az idézeteknek
szívószálak
egy darab közepes mértű fadoboz
hobbifesték (ha antikolni akarod, akkor két szín + repesztőlakk)
(szalvétakép, más decupage-papír, ha képet is szeretnél rá + ragasztólakk)
Ha gyűjtögeted az idézeteket, szedd össze sajátjaidat, ha magad nem foglalkoztál ezzel, a neten sok ilyen gyűjteményt találsz - és még írnod sem kell, csak Ctrl C.
Az idézeteket írhatod kézzel, ilyenkor legjobb egy egyenlő oldalú (kb.9x9 cm-es) jegyzettömb lapjait használni. Ha nyomtatod, tedd táblázatba, így könnyebb lesz vonalzó mellett szikével kivágni.A kész papírlapokat tekerd fel (fogpiszkáló segítségével) és fűzd bele egyenként a 1,5 - 2 cm-esre feldarabolt szívószálakba. - Kész is a tartalom! Ha magadnak készíted (Miért ne?) lehet folyamatosan bővíteni a tárat, pl. ezzel:
"Akik csak a saját boldogságukat keresik, ritkán találják meg."
A fadobozt igazából sokféleképpen elkészítheted. Ha nem vagy túl ügyes kezű, szép míves dobozkák készen is kaphatók. Én decupage-oltam és antikoltam is, ennek menetét nem írom le. Ha véletlenül nem ismernéd a technikákat, minden hobby-oldalon találsz útmutatást hozzá.
A doboz tetejének belsejébe az alábbi szöveget tettem:


Gondolatok doboza

Ha valamilyen válaszra vársz, koncentrálj rá,

s kezed ösztönösen kihúzza majd

a számodra éppen szükséges útmutatást adó cédulát.

Aztán már rajtad áll, hogy elfogadod-e a tanácsot.



A képen látható dobozt ugyan én készítettem, de az idézetek anyukámtól származnak. Cserébe neki is csináltam egy dobozt, ha nála járok, majd lefotózom.

Baráti beszélgetések közben, csajos bulikon időnként előkerül a doboz. Aki akar, húz belőle - és meg is oszthatjuk egymással a gondolatokat.
Sokszor elgondolkodtató, néha kacagtató, olykor hátborzongató...

1 megjegyzés: