"Hát ne fordulj vak hevedben
A világ és rendje ellen...
Úgy tekints az emberekre,
Hogy a föld se jó, se ferde;
Se gyönyör, se bú tanyája,
Csak magadnak képe, mása.
Ki sohajtoz, ki mulat.
A világ csak - hangulat."
Reviczky Gyula: Magamról - részlet
Minden nap csak egy tanulnivalónk van: Hogyan legyünk őszintén boldogok. Sri Chinmoy
Napjaim apró történései
-
Ma elmentem sétálni, és egy-két dolgot elintézni. Mikor jöttem visszafelé,
láttam messziről, hogy anyu volt erkélyén valaki áll a korlátra könyökölve.
Éppe...
Macskatörténet.
-
Lementem a földszinti mosókonyhába, betenni mosni az utazás után egy adag
ruhát. A sarokban észrevettem a dobozokat, postán érkeztek az elmúlt hetek
fol...
Budapest szívében lüktet a Ritmo
-
*A 2024-es Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében idén is
jelentkezik a főváros legnagyobb világzenei fesztiválja a Budapest Ritmo,
mely zene...
Kalóriacsökkentő ízbombák: Zöldségek a süteményben
-
Az, hogy sós süteményekben, pitékben megjelentek a zöldségek, szinte
egyidős azzal, hogy sütni kezdtek az emberek. Az ínséges időkben a
sütemények "gazda...
Festékfújás háromszor
-
*Amikor megveszek egy festékspray-t, mindig eszembe jut, hogy klassz
találmány, jól lehet vele haladni, de később csak gond lesz: ha elkezdem
használni, ...
Pisztráng spanyolosan
-
Toledoi hétvégénk egyik ebédjén pisto con bacalao-t rendeltem. A bacalao
szárított, sózott tőkehal, amit fogyasztás előtt váltott vízben kell
áztat...
Sütőtökös-csokis keksz
-
Nem, ez nem a Merkúr a retrográdban, hanem egy szuper sütőtökös chocolate
chip cookie, ráadásul gluténmentes (a DM-ben kapható Dove’s Farm gm liszt
isten...
Tengernyi szín Portugáliában
-
Utazni általában mindenki szeret, és bár gyakran hangoztatjuk, hogy az
utazás remek inspirációs forrás, kifejezetten ezzel a céllal ritkán kelünk
útra....
Búcsú
-
Na jó, azért nincs olyan nagy vész. Búcsú ettől a felülettől. Nyilván ezt
meghagyom, megmarad... itt kezdtem el bontogatni minden értelemben a
szárnyaim...
Varázslatos világok - interjú Kecskés Nórával
-
Kecskés Nóra varázsló. A The Pixel Alchemist olyan világot teremt a fotókon
szereplő emberek köré, amiben megjelenik valami a hétköznapon túli
önmagukról....
Pillanatkép a Vegasztrománia konyhájáról
-
„Az egyetlen állandó a változás maga.”
[image: img_6149.JPG]
Egy ideje már készülök erre az írásra, de úgy látszik, most jött el az
ideje. A csend...
Bejárat a negyedik végtelenbe
-
„ - A másodfokú egyenlet... Tanár úr kérem, én készültem....
Senki sem felel. És most ott áll, egyedül a tömegben, mint egy szigeten. De
még nem megy helyr...
Sarokba a matchboxokkal!
-
A Candylab az a márka, amibe minden fiús szülőnek illik szerelmesnek
lennie. Ők azok ugyanis, akik a csillogó hatvanas évek amerikai hangulatát,
a modern...
Álkandalló - a nappali éke elkészült!
-
Korábban már írtam arról, hogy álkandalló készítésébe fogtunk az ősszel.
Nagyjából készen is lett Karácsonyra, de a finom részletek még sokáig
hiányozta...
A 30 Napos Vegán Kihívás
-
Kedves Olvasóm!
A közösségi 30 Napos Vegán Kihívásra legközelebb 2018. tavaszán kerül sor.
Addig egyénileg is nekiindulhatsz a 30 napnak egy korábbi Menü...
Költözés
-
Mostantól végleg átköltözöm a Wordpress-re, ugyanis újabban havonta óhajtja
kifizettetni velem a Blogger/Google/akárki a domain nevet az eddigi évente
való...
Kézirat és vázlatok
-
Ahogyan a múltkor ígértem, újra beizzítom a blogot...
Hosszú kihagyás után az első bejegyzés egy készülőben lévő munkámról szól.
Ezúttal nem mások szöveg...
Készülődés....
-
Felirat hozzáadása
Elkezdtem díszíteni az otthonomat.Nem öltöztettem egyből az egész lakást
ünneplőbe.Úgy gondoltam mindig csak egy kicsit haladok e...
MY WEDDING TAG
-
Ciao ragazze! Il caldo torrido sta impazzando un po' ovunque ed in questi
giorni ho avuto più tempo per starmene in casa al fresco a lavorare un po'
al ne...
VINCENT AND THE NIGHT -book is now OUT THERE!
-
Mila is testing out the new book: Vincent and the Night, via Instagram Read
more about the book and find a place to buy it. PS, I rarely update this
blog,...
A téli este...
-
*Petőfi Sándor: A téli este *
*(részlet)*
*Hova lett a tarka szivárvány az égről? *
*Hova lett a tarka virág a mezőkről? *
*Hol van a patakzaj, hol v...
Helló, 2015!
-
Hosszú utat jártunk be a legutóbbi bejegyzés óta. A legnagyobb öröm, hogy
2014 decemberével elindult a saját weboldalam, a
http://mankabymonika.hu
és m...
-
Kedves Olvasók, Nézelődők! Amennyiben figyelemreméltónak találjátok
bejegyzéseinket, képsorainkat, alkalmainkat - úgy azokat új helyen, új
felületen a* w...
Time to say goodbye
-
Biztosan észrevettétek, hogy az utóbbi időben a blog nem pörgött és nem
frissült annyira, mint régen.
A lassulás oka az, hogy az én életem nagyon felpörg...
Búcsúzom
-
Tudtam, hogy idén fog megtörténni, még januárban erős jeleket kaptam, hogy
változtatni kell a formán. Már korábban is tudtam, beszéltünk róla többen
is, ...
Valami megváltozott....
-
Drágáim, bizonyára észrevettétek, hogy mostanában ritkultak a
blogbejegyzések, sőt az elmúlt másfél hónapban a blog felé sem néztem.
Ennek oka elsősorban a...
Bizony, bizony
-
Ugyebár csak szöveges-aláhúzkodós, de megkapta Som élete első
bizonyítványát. És nekem nagyon tetszik. Nem dumáltuk túl. Buksisimogatás,
ezaz fiam! És enny...
Fittanyuka Konyhája
-
Szeretném megosztani veletek, hogy elindult a konyhám ahonnan minden
szegedi tud* Fittanyuka ebédet rendelni *és természetesen a webcukrászda
maradt az e...
Papíraddikció felsőfokon
-
Mindig is éreztem egyfajta megmagyarázhatatlan vonzalmat a papírboltok
iránt. Gyerekkorom óta vonzott a csodavilág, ami az Ápisz (Állami Papír és
Írószer...
~egy szőlőskert születése~
-
*A család melybe születtem (Kiss) jó hírű szőlőtermelő és ennek okán borivó
felmenőkkel büszkélkedhet. Apai nagyapámnak Víberkében (Penc) már az
1930-40...
Inycsiklandó mindennapi finomságok
-
Ma Fulvio Bonavia Ízlés dolga című könyvéből hoztam fotókat. Fulvio, aki
egy díjnyertes reklám és szerkesztői fotós, étkezési és a természetes
anyagokból á...
A világ legfinomabb csokipudingja
-
Én éppen böjtölök. Háromnapos léböjtöt csinálok. A második napnál járok.
Még egy nap. Erős vagyok, megcsinálom. Eldöntöttem, hogy böjtölök, tudom,
hogy k...
Kövek és még mennyi minden!
-
Köveket gyűjteni izgalmas dolog. És még izgalmasabb, ha egy kicsit
szórakozunk velük! Játék a kövekkel, megunhatatlan.
Betűkből szavakat!
Dominó
Egy egész ...
Betlehemi gyógyítók
-
*"Hoztunk aranyat hat marékkal, *
*tömjént egész vasfazékkal."*
*(József Attila: Betlehemi királyok - részlet)*
Véleményem szerint érdekes a term...
Aszalás
-
*Ha rendelkezésre áll egy remekjó rakottkályha, aminek a tetején elfér
néhány tepsi, könnyen vagánykodik az ember. Így a világ legegyszerűbb és
magától a...
Festés radírgumival
-
Nagyon egyszerű, gyors és hálás technika, amit akár már egész kis
gyerekekkel kipróbálhatunk, akik szívesen vesznek rajzeszközt a kezükbe, de
a nagyobbak ...
Kiállítás az Ördögkatlan fesztiválon
-
Az augusztus 1-én induló Ördögkatlan Fesztiválon látható lesz a Megfestettem
zsebkendőmet c. kiállításom sok-sok nagyon jó program mellett. Gyertek
Feszti...
Egy lépés egy kilóméter
-
Hallottatok már Magyarkertről?
Én nem. Viszont az imént láttam róla egy riportot a Duna World csatornán és
nagyon ígéretesnek tűnik. Jakabszálláson találhat...
Sport és gyermek-lélek
-
Eltelt egy fél év bejegyzés nélkül. Kicsit sajnálom - viszont annál több
tapasztalatot gyűjtöttem azóta a gyakorlatban is - gyerekek terén.
Egy ideje saj...
Provence-i lepény
-
Ez a lepény konkrétan nem egy provence-i receptkönyvből származik, hanem a
sokat méltatott Good Food-ból, de minden jel arra mutat, hogy simán elfér
itt, a...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése