2010. március 25., csütörtök

Egymilliárd ember csinálja! Te se maradj ki!


A Föld Órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban, amihez akkor még csak 4 hazai település csatlakozott. 2009-ben már 88 ország 4000 települése, és több százmillió ember kapcsolta le együtt a fényeket. Magyarországról 2009-ben 67 település és több mint egymillió ember vett részt a Föld Óráján, rajtuk kívül pedig rengeteg iskola, közintézmény, nagyvállalat és kisvállalkozás. Olyan híres látványosságok borultak sötétbe, mint a tatabányai Turul, a Parlament vagy a Művészetek Palotája.
Március 27-én este 20.30-kor Te is kapcsold le a villanyt! Ezzel máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válsz.
Győrben március 27-én este 20.30. és 21.30. óra között a következő tervezett díszvilágítási helyszíneket kapcsolják ki: A Székesegyház - Káptalan domb, a Várfal (Rába part), a Városháza, és a Széchenyi tér kivilágítása.
Idén első alkalommal Mosonmagyaróvár is kifejezte csatlakozási szándékát az akcióhoz, ám nem csak egy órára. A városban már pénteken lekapcsolják az összes díszkivilágítást – például a mosoni templom, a bíróság és a városháza épületénél –, majd csak március 30-án, azaz 4 nap múlva helyezik újra üzembe azokat. 14 helyen 30 reflektor nem ég majd 4 éjszakán át, ami 326 kilowatt energia megtakarítását jelenti a városnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése