2009. november 21., szombat

...már a csapból is...


Minden téli időszak influenza-szezon is.
Most azonban a H1N1 miatt másról sem hall, vagy olvas az ember, csak a megbetegedésekről és az oltásokról...
Az elmúlt napokban még több lapáttal tett mindkét oldal a tűzre, úgyhogy én feladtam, hogy bármelyik oldalnak is igazat adjak! Míg az oltás támogatóinak kommunikációja a másik oldal érveinek a puszta tagadásából áll - azokat csupán tévhiteknek nevezve-, addig a másik oldal szintén orvosokat felvonultató eléggé kemény, karakterisztikus és tényszerű félelmei sokak által megalapozottnak látszanak!
A vírus nem válogat az emberek között, de főként egy gyenge immunrendszerrel rendelkező gazdaszervezetben nem talál ellenállásra, így folyamatosan növekszik.
Amikor jön a tél és a hőmérséklet hirtelen visszaesik, szervezetünk működése alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, ezért élettani funkcióink lelassulnak, hogy a szervezet energiát takarítson meg és testünket melegen tartsa.
Az immunrendszer nem túl aktív ilyenkor, mivel a vérkeringésünk a véredény-összehúzódás miatt lomhává válik. Amikor a hőmérséklet hirtelen leesik, testünk nyomás alá kerül anélkül, hogy mi ezt érzékelnénk. Ez az egyik oka annak, hogy miért lesznek sokkal könnyebben náthásak az emberek a téli időszak és az esős évszak idején a trópusi éghajlatú országokban.
A lényeg ebben a helyzetben - hogy ha tényleg világjárvány fenyeget, vagy csak porhintés és nagy biznisz, mitöbb összeesküvés van a háttérben - hogy ne legyünk passzívak!!!
Nem megoldás, ha az ember elutasítja az oltást de más módon nem védekezik. A passzivitás nem védekezés! Viszont van választásunk!
Hiába állítja a hivatalos állásfoglalás, hogy a védekezés egyetlen módja az oltás beadatása és a vitaminok ebben az esetben nem használnak, azért nem árt tudni, hogy e mögött kőkemény üzleti érdekek állnak! A minap hallottam egy brókertől, hogy most érdemes befektetni a svájci R...e cégbe, mert többmilliós rendelést kaptak a Tamiflura, ami szerintük az egyetlen hatékony gyógyszer az influenza ellen!

Sok kiváló termék van jelen a piacon, én egyiket se akarom minősiteni és rangsorolni!
Viszont nem árt, ha tudod: tudományos kutatások igazolják, hogy az elmúlt húsz évben a termesztett élelmiszerek vitamin és ásványanyag tartalma radikálisan csökkent ezért ma már a valóban szükséges napi mennyiséget csak tudományosan összeállított táplálék kiegészítőkkel tudjuk bevinni szervezetünkbe és nem elég csak "több gyümölcsöt" enni.
A szintetikus vitaminok viszont a szervezet számára nem, vagy nem teljes mértékben felismerhetőek, így felszívódásuk minimális és könnyen megzavarják a szervezet működését, túladagolhatók és károkat okozhatnak mivel. a mesterséges vitaminok maguk is TELE VANNAK MESTERSÉGES, KÁROS anyagokkal: színezékkel, ragasztó anyaggal, a gyártás során felhasznált kémia anyagok maradékaival, tartósító szerekkel! - ezek közül több nem csak káros, de egyenesen betegségek okozói is lehetnek.
A helyzet az, hogy a szintetikus vitaminok nem pont úgy viselkednek a szervezetünkben, mint a teljes értékű táplálékokban található természetes vitaminok. Sok szintetikus vitamin tápanyagokat vesz el a szervezetünkből, és megterheli a vesénket, mielőtt kiürülne.
A boltokban kapható, nagyrészt szintetikus vitaminok a természetes vitaminoknak izolált részeit tartalmazzák. Jó példa erre a C-vitamin.
A szintetikus vitamin csak aszkorbinsavat tartalmaz, vagy aszkorbátot, ami az aszkorbinsav kevésbé savas formája.
A természetes C-vitaminban azonban nem csak aszkorbinsav van, hanem rutin, bioflavonoidok(P-vitamin), K-faktor, J-faktor, P-faktor, tyrosináz és aszkorbinogen.
Ha csak a szintetikus C-vitamin tablettát alkotó aszkorbinsavat vesszük magunkhoz, szervezetünknek máshonnan (mondjuk a testszövetekből) kell elvennie a teljes C-vitamin komplexum többi alkotórészét. Ha ehhez nem áll elegendő tartalék rendelkezésre, az aszkorbinsav önmagában nem biztosítja azokat az előnyöket, melyekre a teljes C-vitamin képes. Némi keringés után a fel nem használt aszkorbinsav a vizelettel kiürül.
Tehát fontos: ha bármilyen terméket választunk, az organikus eredetű legyen, lehetőleg minimalizálva, vagy leginkább kizárva a mesterséges vivőanyagokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése